Przepis na kurczaka w piwie

Uwaga, otwiera nowe okno. PDFDrukujEmail

Kuchnia - Dania główne

Ocena użytkowników: / 5
SłabyŚwietny 

Przepis na kurczaka w piwie nadesłała Agata. Polecamy sprawdzić czy wychodzi ;) skonsumować i... podzielić się z nami komentarzem.

Składniki:

  • 6-8 kawałków kurczaka, najlepiej udka lub podudzia
  • pół litra piwa
  • 40 deko pieczarek
  • 1/2 małego słoika marynowanej cebulki
  • 100ml śmietany 22%
  • dwie łyżki musztardy
  • trochę masła
  • pieprz

Przygotowanie:

Kawałki kurczaka najlepiej udka obsypać świeżo zmielonym pieprzem i obsmażyć na maśle. Następnie należy przełożyć  je do głębokiego garnka, zalać pół litrem piwa i dodać ok 40 dkg pokrojonych pieczarek. Dodajemy 1/2 słoika marynowanej cebulki perłowej i dwie stołowe łyżki musztardy.
Całość gotujemy ok 40 minut na małym ogniu, a na koniec jak kurczak będzie miękki, należy dodać 100ml gęstej śmietany 22%, dobrze wymieszać.
Danie smakuje wspaniale! Sprawdzone! Polecam!

Nadesłała Agata

Dodaj swój komentarz

Imię:
Temat:
Komentarz: